Skeppskatten Strumpan

Strumpan kom till oss för ca sex år sedan, Vad hon gjort de första året av sitt liv är oklart då hon var inlämnad på Trollhättans Kattsluss. En kull med kattungar hade hon i alla fall hunnit med. Hon är långhårig, lekfull, gosig och feg.
 
Strumpans plats i besättningen kommer att vara som sällskap till den som har hundvakten på natten. Tanken är att hon kommer att vara på båten mest hela tiden, Hon var ju med på sommarens resa och hade ingen större lust att gå i land då. Som sagt, hon är feg.  
 
Strumpan är dock intresserad av navigering...Här tar hon ut en kurs på kattegatt,
 
Att resa med katt har sina egna klurigheter, vaccinationer, pass till katten och vissa godkända länder att åka till, vi vill ju få med henne hem sedan också. Planen är att lejonklippa henne innan resan, vilket vi gjorde i somras. Sedan får vi klura ut hur vi klipper henne på vägen för det lär bli varmt. En tyst trimmer kanske får inhandlas.
 
Flytväst på en katt är också klurigt. Kom efter tre veckors seglande på hur vi skulle göra för att alla ben skulle komma på rätt plats. Katter är mästare på att slingra sig ur allt som på något sätt han hindrar dem från att röra sig fritt.  Att lyfta upp henne i handtaget på flytvästen funkade ganska bra.
 
Så äventyrlig är hon nog inte vår katt.

Kommentarer:

1 Ing-Marie Bergbrant:

Hej!
Jag är syssling till Anders och har sommarställe på Ekeberg, Flatön. Idag när jag var ute på morgonjogg pratade jag med din pappa som var i farten i trädgården. Fick då höra om er eskapad. Jättespännande att följa . Lycka till med resan hemåt.

Svar: Tack för det, vi följer just nu vädret med spänning och det lutar mot en lite senare avfärd. Skoj att få kommentarer. Mvh Anders o Kristins
Strumpan, Anders och Kristina

Kommentera här: