Tidvatten, vin och mässa

Min sista kurs innan avfärd har startat. Måndagar och utsjöskeppare i Uddevalla. Kurs i långsegling. Anders gick kursen förra året och har kanske berättat det mesta. Känns i alla fall bra att få lite koll på tidvatten och strömmar innan vi åker iväg. Då kan jag ju kontrollera om han satt och sov på kursen. 😊

I början av veckan fick vi våra Mob1 manicker och nu är de monterade i flytvästen och har kopplats till vår VHF som de larmar. De kommer även att visa ”man över bord” på båtar med AIS som finns i närheten. Skönt, nu kanske jag kan sova lugnt när vi är ute och nattseglar. Även visitkorten har kommit och kan prickas av från planeringen.

 

 

Helgen har tillbringats i Göteborg där vi varit på ett trevligt årsmöte med föreläsning och middag på Jordenruntseglarklubben. Trevligt att träffa sådana som redan varit ute och dem som oss, som är på väg att åka. Sedan på söndag efter en god hotellfrukost med sonen och H, båtmässan. Planen var, se men inte handla…. Vi klarade oss ganska bra. Fick köpt ett sjukvårdskitt, verktygsväska (utan verktyg) och myggnät till nedgångsluckan och däcksluckan.

På havet där det blåser finns väl inga myggor försökte jag, denguefeber sa säljaren, extra små luringar som anfaller… Ja ja, jag kanske är lättlurad.    

Kommentera här: