Om oss

 

Min man Anders kommer från Ängön och har varit omringad av vatten under hela sin uppväxt och seglat optimistjolle och OK-jolle som barn. När vi träffades för en hel massa år sedan ägde han en H-båt som såldes för att göra plats och ge ekonomi för studier. 

Tillsammans köpte vi vår första båt en Fingal från 68 våren 1994, då Simon, vårt första barn, var ett år gammal. Efter det har vi också haft en Fabola Campus och därefter en Apfrodite 30 innan vi köpte vår nuvarande båt.

Jag själv, Kristina, seglade första gången då vi köpt Matilda(vår Fingal). Första resan gick över Vänern från Otterbäcken till Vänersborg och det första som hände var att vi navigerade fel och på grund...

Efter det så har vi semesterseglat i stort sett varje sommar, mest i Sverige, Danmark och Norge.

Redan innan vi skaffade vår första båt och barn drömde vi om att segla ut i världen på en längre resa. För mig har det nog varit en dröm sådan där som man drömmer men som man kanske inte tror att man kommer att genomföra, medan det varit en mer reell dröm för Anders. I samband med 50-års-krisen tyckte Anders att det var dags att ta tag i det hela, dottern Malin höll med. Barnen är utflugna och klarar sig själva, pigga föräldrar och ännu inga barnbarn. Dessutom har vi en båt som vi tycker är tillräckligt stor och som känns stabil.

Båten har nu rustats under ett par år, vi har gått kurser, Anders Utsjöskepparexamen, SRC-intyg, Kanalintyg för europas inre vattenvägar samt ett Amatörradiosertifikat, och jag SRC-intyg DSC, kustskeppare och nu till våren utsjöskeppare.

Inför semesterresan 2016 bestämde vi oss för att testa att segla lite längre och att segla några dygn utan avbrott för att se om det funkar för oss. Med på båten var även Strumpan, vår tredje besättningsmedlem, och katt. Strumpans arbetsuppgift på båten kom att vara som sällskap till den som har hundvakten under natten. Resan gick från hemmahamnen i Dragsmark och efter stopp för restaurangbesök på Käringön direkt till Bornholm och därefter mot Rügen och via Tyska kusten och norrut utefter Danska ostkusten. En härlig resa.

Vi kommer att vara tjänstlediga från våra arbeten under ett år och att segla till Västindien via Kanarieöarna och tillbaks via Azorerna. Vi beräknar att åka iväg den första juli .

Kommentera här: