Gungeligung 6/12 2017

Tryck på länken för att se karta och position;
 
 
Hej,

Ja nu har det gått några dagar sedan vi skrev sist. En av anledningarna är väl att det inte hänt så mycket. En annan anledning är att det har varit lite mer vind och ganska mycket vågor. Vi behöver vinden för att komma framåt så det är ju jättebra att det är lite lagom med vind. Vågorna däremot tar det en stund att vänja sig vid. Nu börjar vi i alla få in det rätta gunget i stegen. Även Strumpan börjar få till sjögungsgången. Ser rätt skoj ut med hennes koncentration för att gå något så när rakt. Varken hon eller vi är sjösjuka längre i alla fall vilket är skönt. Nu har vi i alla fall seglat 730 nautiska mil på sex dygn. Snart mindre än 2000 kvar.

Allt tar ju längre tid när man skall parera för att det gungar. Att laga mat och diska är en utmaning. Man kan ju inte ställa ifrån sig något för troligtvis står det inte kvar efter någon minut. Men tid har vi gott om.

Vi seglar fortfarande åt sydväst. Tanken är att vi skall komma söderut lite till för att få hjälp av strömmen och vinden västerut mot Västindien och Bequia sedan.
Idag såg Anders flygfiskar, tyvärr flög de inte upp på däck.

Kramar och hälsningar från

Anders och Kristina
 
 
 

Kommentera här: