Turista alà Fécamp!

Hemmagjord franska, jag vet. Nu har vi i alla fall sprungit runt i denna underbara stad under en dag. Fint som tusan är det. Om ni skall åka till Frankrike så är det en stad att lägga till på besökslistan.

Dagen började med att vi bokstavligt var ute och sprang. Sprang upp förbi en campingplats som var den mest backiga som jag sett. Väldigt vackert var det men tyvärr så hade vi varken kamera eller mobil med oss så vi kan ju inte bevisa att vi var ute. Jobbigt och skönt var det i alla fall. På väg tillbaks styrketränade vi lite också på lite träningsmaskiner som stod uppställda vid stranden. Det blåser idag, ganska ordentligt, så det var orange flagga uppsatt, dvs du kan simma men det är farligt. Vi badade inte.

Efter dusch och lunch gick vi in till stan, dags att sightseea… Första stopp efter turistbyrån var att gå upp på andra sidan av stans höjder. En sjukt massa trappsteg och en hög backe. Vi kom upp till Chapelle Notre-Dame de Salut. Lite mör i bena faktiskt. Ett gammalt kapell som stått genom krig och fred mycket på grund av att det var ett bra landmärke utifrån havet. Vackert var det.

 

Efter att ha fikat lite och tittat på kapellet gick vi ner och förbi fiskmarknaden. Spännande att se vad som finns i havet här nere. Vi har inte fiskat ännu men det är dags att ta tag i det snart.

Sedan gick vi in i stan och besökte Palais Benedictine där de gör likör. Gick in i butiken vilket gick via en bar där vi köpte varsin drink med Benidictinelikör som ena ingrediensen. Sött och gott.

 

 

 
Därefter gick vi in till den gamla stan och tittade på en annan gammal kyrka av det större slaget. Kyrkan var öppen men man fick inte vistas i mittendelen på grund av risk för att det skulle rasa er bitar av taket. Resterande delen av kyrkan var väldigt vacker.
 
 
Nu sitter vi i båten, har ätit (Anders har handlat en baugette och lyckats bära hem den som alla franska gubbar utan att strypa den) och skall snart gå ut för att titta på en konsert som skall vara ute vid hamnen. Åkte precis förbi fyra musikanter på Segway på en väg på andra sidan hamnen, en spelade bastuba, en trummor och en saxofon. Vad den fjärde spelade såg vi inte.  
 
 
 
  

Kommentera här: