Då är våren här på riktigt! Eller…

Så kom påskhelgen och med den en hel drös med tid att göra av med😊. Det fina varma vädret från helgen innan saknades dock och istället var det blåst och 2 - 6 grader. Vi behöver värme, helst över 15 grader, eftersom vi skall göra lite plastjobb inne i båten innan vi kan städa ur och sjösätta.

 

Vi fick istället passa på att polera, vaxa och måla båten. Som tur var hade vi barnen hemma och många frusna händer, närmare bestämt 10 stycken, på fredagen gjorde att jobbet var trevligt och gick snabbt. Tack S, H och M för hjälpen. Vattenlinjen höjdes också, eller togs bort, så nu kan vi packa fullt.  

  Annat som kan checkas av på listan är att Anders klarat tentan och tagit sitt LRC-certifikat (inte så att jag tvivlade på att han skulle göra det direkt).

Livbåten är också hämtad efter ompackningen så nu är ännu en av alla dessa saker som vi inte vill behöva använda på plats. Vi har även blivit av med våra gamla nödraketer. Lugn, vi sköt inte av dem till påsk. Anders lämnade in dem på returen tillsammans med en hel bil med andra före detta bra att ha saker och annat skräp. Skönt, nu börjar det bli gott om plats här hemma, fast samtidigt lite tomt eftersom flyttlasset med dotterns grejer gick vidare till Alingsås i helgen.

Nu kortvecka innan nästa helgs något varmare väder (?) och säkerhetsdag. 😊 

Kommentera här: